Reklama
 
Blog | Jiří J. K. Nebeský

Vážný pán 002

Vážný pán se zajímá o Andreje Babiše.

Ahoj!

 

Upozor: Vážný pán je pravý Názor, myslí vážně, co píše. Což neznamená, že o tom stále nepochybuje.

• Jak už bylo psáno, Andrej Babiš mi není sympatický. A velice se mi líbil první poražený projev Kalouskův. Ocenil jsem, že působí jako státník. Málem mi vhrkly slzy do očí. Ale! Ani mě už strašení Moskvou a komunismem nezajímá, už je to pryč.

• Naprosto otráven výsledky voleb, začal jsem se více zaobírat Andrejem Babišem. Shlédl jsem Matrix AB, přečetl kousek jeho knížky Když nemohu usnout a Boss Babiš atd. Třeba nás překvapí příjemně. Každopádně představa, že bych sledoval dohadování ČSSD, ODS, TOP09 atd. o vytvoření další vlády, mi přijde nelákavá. Vlastně taky chci nějakou změnu. Ona nuda a zábava jsou bohužel málo reflektovaným rozměrem demokratických voleb. Chci se bavit!

• A taky krása – když jsem viděl deset volebních lídrů, tak dobře vypadal jedině Babiš, většina ostatních zápasila s obezitou a nepěknými saky. A samozřejmě pirát Bartoš, který má navíc skvělý hlas, ale ze mě už volič pirátů nebude.

• Babišova knížka mi přišla nezajímavá jako sobotní příloha novin, film o něm mi ho ale představil v zajímavějším světle. To že kolem sebe nechal pracovat Víta Klusáka a kolektiv myslím není výraz naprostého pominutí smyslů (každý přece ví, jak tvůrci pracují), ale výraz politické otevřenosti. A že byl rozladěný výsledkem, mi přišlo lidsky pochopitelné. Takže tam, kde jsem čekal nejsilnější argumenty proti Babišovi, jsem je vlastně nenašel.

• No a Boss Babiš? Příště více o paranoie.

Reklama